Google Translate

zondag 3 juli 2016

Steden: Kristianstad

Kristianstad is de hoofdplaats van de gelijknamige gemeente Kristianstad in de Zweedse provincie Skåne län. Kristianstad is gesticht in 1614 als Cristiansstad door koning Christian IV van Denemarken na het afbranden van de stad . De stad is gesticht om de oostelijke helft van Skåne, dat toen nog bij Denemarken hoorde, te beschermen tegen de Zweden. De stad werd aangelegd door de Nederlandse ingenieurs Poulus Buysser, Jacop Borbeck en Christian van der Slyus. Het laagste punt van Zweden ligt in Kristianstad. Het ligt 2,41 meter onder de zeespiegel. (Bron: Wikipedia).
Een mooie plaats waar we nog veel te weinig van gezien hebben. We hadden het Naturum Vattenriket al bezocht in deze blogpost. Nu is de stad zelf aan de beurt. Meer info over Kristianstad is hier te vinden.


Deze muzikanten hebben we vaker gezien in andere plaatsen in Skåne.
Sabinskorna rövas bort van Anders Olson.





Filmmuseet Intima.


Filmfotografen van Axel Olsson.
Lilla Paris.



Conditori Duvander.
Boekhandel.
Boekhandel.



Kvartett van Thomas Qvarsebo.
Treklöver van Owe Pellsjö.
Tivoliparken.


Axel Ankarcrona.
The Dahmers.
Een poster van de Zweedse garage rockband The Dahmers afkomstig uit Bromölla in Tivoliparken. Muziek van hun is te horen op hun Soundcloud pagina. Een recensie van een album is hier te lezen en het nummer Howling is hieronder te horen.


Gallervägg van Åke Jönsson.

Överste J.H. Romann.
Hälsoträdgården.



Bijen.





Salut van Mette Björnberg en Richard Johansson.






Op zich nog best nog wat gezien van Kristianstad. De stad heeft bijvoorbeeld nog veel meer beelden te bieden. Een lijst is te vinden op de website van Kristianstad. Op dezelfde website is nog veel meer informatie te vinden over onder andere de activiteiten in de stad.,

7 opmerkingen:

  1. Hebben jullie de makelaar nog bezocht? Ik zie een uithangbord van Svensk Fastighetsförmedling ;-)
    Kristianstad lijkt me een mooie stad waar veel te zien is.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Vanaf Sankt Olof en Karlshamn slechts 60 km, maar we zijn er beide keren niet geweest. Nu ik je verslag zie heb ik er best wel spijt van.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. 60 km is inderdaad niet ver. Wie weet een volgende keer?

      Verwijderen
  3. Mooie stad! Dank je wel voor de mooie rondleiding!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Heb je een optreden meegemaakt van die groep?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Van The Dahmers niet. Maar ik hou altijd de posters in de gaten. Zo kom ik weer wat te weten over Scandinavische bands. Die gebruik ik dan weer in de Facebook groep Muziek uit het hoge noorden :-).

      Verwijderen